• Jane

Asioita, joista minulle valehdeltiin ennen lastensaantia

Muutamat legendaariset, jotka osoittautuneet täydeksi BS:ksi ;)1. "Vauva-aika on rankkaa."


Joo, ehkä. Saattaa ollakin. Onkin!

Mutta sitä demonisoidaan ihan liikaa.

Sen sijaan, että aina puhuttaisiin siitä vauva-ajasta, niin miksi kukaan ei puhu siitä, kuinka paljon rankempaa on vauva-ajan jälkeen alkava loputon siivoaminen? Miksi kukaan ei varoita siitä!? EI SANALLAKAAN. Kertomatta jättäminen on myös valehtelua.


Joten, varoitan nyt kaikkia lapsettomia, jotka lapsia haluavat (ja tämän jälkeen toivottavasti haluavat edelleen, hehe): LAPSET SOTKEVAT IHAN TUHOTTOMASTI!! Siis ihan VITamiiniminisUN PALJON. (Kun taas se vauva ei sotke juuri muuta, kuin vaippansa sisällön [ja bodynsa, potkuhousunsa, toppapukunsa ja makuupussin, mikäli kyseessä oli niskapashat] sekä pari pukluliinaa.)


Lasten jälkeen elämä on jatkuvaa siivoamista ja jos ei ole, niin sitten se on jatkuvan sotkun ja kaaokseen keskellä elämistä. Sen rinnalla ne vauva-ajan yösyötöt, koliikit, ne niskapashat ja kaikki muu rankkuus kalpenee, kuin Hanna-tädin naama rautakuurin laiminlyönnin vuoksi. True story.2. "Kaksi lasta menee siinä, missä yksikin."


Tämä. Suurin kusetus ikinä.

Kaksi lasta EI mene siinä, missä yksikin. Eikä kolme siinä, missä kaksi.


Ihan yksinkertaista matikkaa: Yksi lapsi, yksi aamupala, yhden aamupalan jälkien korjaus, yksi toppapuku, yksi kiukku, yksi pari kenkiä, yhden parin kengistä kulkeutuva sotku jne. Kaksi lasta = kertaa kaksi kaikki yllä lueteltu (ja paljon muuta) Kolme lasta = varmaan pääsitte pointtiin kiinni?


Ja jos joku on eri mieltä, niin onnittelut! Olet täydellisen tehokas supermamma! <3 Sekä maailman suurin VALEHTELIJA!!


3. "Äiti, suomenkielen kaunein sana."


Nooo toisinaan, toisinaan. Yleensä. Joskus.


Riippuu päivästä ja KUINKA USEIN sen päivän sisällä kuulee ja MILLÄ ÄÄNENSÄVYLLÄ se sanotaan. Ei varmaan vaadi enempiä selityksiä?4. "Milloin ollaan perillä?" -Ärsyttävin kysymys


Ei ole. Se on: "Mitä tänään syötäisiin?" Jokaikinen päivä saat tätä samaa kysymystä miettiä. Joka. Hiton. Päivä.

Lopulta homma menee siihen, että kilpailet puolisosi kanssa päivittäin siitä, kumpi kerkeää kysymään ensin. Kirjoittamaton (epäreilu) sääntö kun on, että kysyjältä tippuu vastauksen keksijän taakka harteiltaan.


Joten ei, "Milloin ollaan perillä?" ei ole ärsyttävin kysymys, sillä siihen sentään löytyy vastaus ihan sitä navia vilkaisemalla. Mutta kuka ihime jaksaa miettiä ruokalajin joka viikonpäivälle!?
Ja onhan noita toki muitakin. Esimerkiksi tää perus "Se helpottaa ajan kanssa" on ultimaattinen lempparini! Olen laittanut sen itsekin eteenpäin :)


Yöheräämiset vauvan kanssa raskaita? Hei se helpottaa ajan kanssa! Teinien kanssa on jo tosi helppoa buahahah!

189 views0 comments

Recent Posts

See All

JOIN MY MAILING LIST

© 2023 by Lovely Little Things. Proudly created with Wix.com

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon