• Jane

K, niin kuin karanteeni

Tiivistelmä meidän karanteeniajasta.1.viikko Wohoo! Ei enää lasten herättämistä ja väkisin ylös nostamista aamulla kukon pierun aikaan. Ei enää kiukkuisia teinejä aamupalapöydässä, jossa pääsevät esittelemään kilinvärkillä olevia naamojansa näyttääkseen, kuinka persiistä taas tämäkin alkanut päivä on. Tervetuloa hitaat aamut! Voi vain kulkea kaikki päivät eripari sukissa ja pieruverkkareissa ilman meikkiä, tai alusvaatteita! GIRLS, NOW YOU'RE FINALLY FREE! Ei myöskään yllätysvieraita. Tai vieraita yleensäkään. Viimein saa olla rauhassa. Bye ulkomaailma. Elämä on ihanaa! Taidan siivota koko talon lattiasta kattoon. Melkein kuin LOMA! 2.viikko Eteinen siivottu viimeistä laatikkoa myöten. Ei se ollutkaan niin hauskaa.

Siivota kun saa tällä hetkellä muutenkin JATKUVASTI. Tahmaiset kädet ropeltavat päivän mittaan kodin lähes kaikki pinnat läpi ja lasten jatkuvan kotona olon todellakin huomaa... SOTKUSTA.


Lapset riitelevät. KOKO. HITON. AJAN. Vaikea pitää rutiineja yllä. Unirytmitkin lipsuvat. Ja ne hemmetin koulutehtävät. En taida olla kovinkaan läksyjentekotuulelle motivoiva ihminen? Erikoinen huomio: Ne kaikki itseohjautuvuuden, toiminnan ylläpidon, sekä aktiivisuuden- ja tarkkaavaisuuden haasteet, joita tämän perheen pienillä miehillä on enempi tahi vähempi? Näköjään ovat minulta perittyjä. Opet, help... 3.viikko JOKA päivä on samanlainen. Haisenko jotenkin eltaantuneelle? Siltä tuntuu. Eltaantuneelta. Kauppareissut ovat elämän valopilkku. Tosin olen täysin vieraantunut arkivaatteista.

Ne enää ainoastaan kauppareissun ajaksi puettavat rintaliivit saavat lähestulkoon raivon partaalle. Sama juttu farkkujen kanssa. Miksi kukaan on keksinyt vaatteita, joiden yksi funktio selkeästi on kaivautua kudoksiin niin syvälle, että siitä seuraava aste olisi haava, sekä rajoittaa normaaleja liikeratoja? (Kärrynpyörä kuuluu normaaleihin liikeratoihin.) Lapset ovat turhautuneita. Kaikkia tuntuu ärsyttävän toistensa naamat. Ja äänet. Omakin ääni ärsyttää. Kaikkia ärsyttää kaikki. Tiedätkö sen tunteet, kun katselet MITEN lapsi pakkaa ostoskassia? Laittaa ensin kaiken helposti päreiksi menevän tavaran kassin pohjalle sikinsokin ja lappaa päälle kaikki painavat ja terävät tuotteet jauhamaan niitä alla olevia hajalle? Tai sen tunteen, joka nousee pintaan, kun seurailet sivusta miehen lattian imurointia... Joka näyttää siltä, kuin kodin nurkista tarttuisi imuriputken kautta joku kirottu spitaali miehen niitä taitavasti vältellenkin? Jonkinlainen jännittävä sekoitus edellä mainittuja tunteita vallitsee non-stoppina. Tuntuu välillä hankalalta olla yhtään mukava ihminen. Ja opettajat, te olette sankareita! 4. Ja ilmeisesti kaikki muutkin viikot tästä eteenpäin... Pyykkivuori kasvaa edelleen. Kai on ihan ok kaikkien muidenkin perheenjäsenten kulkea ilman alusvaatteita? Tai ehkä tämä olisi oikea hetki muidenkin opetella pyykkikoneen käyttö? Mitä tänään syötäisiin? Mitä me oikein eilen syötiin? Mikä päivä nyt edes on? Ah! Päivät kruunaa kiimaansa huutavan kissan vuoksi valvottujen öiden tuoma pöhnäinen olo. Kuka minä oikeastaan olen edes noin niin kuin ihmisenä?


Päivät menevät riitoja selvitellessä ja halaillen. Lasten kanssa tulee rätkätettyä vitseille, jotka eivät ehkä missään muussa tilanteessa olisi edes hauskoja.

Nuorin ei haluaisi enää käyttää kotona vaatteita lainkaan. Teinejä saa muistutella, että deodoranttia saa ja PITÄÄ edelleen käyttää. Oivoi, minun rakkaat, haisevat apinaihmiseni.

Tunnen elämäni aikana ensimmäistä kertaa syvää kateutta, katsellessa työmiesten työskentelyä asvalttitöiden parissa. Kunhan tämä loppuu, niin hankin itselleni hiustenleikkauksen, kokovartalo-sokeroinnin, mani- ja pedikyyrin, uuden harrastuksen ja taidanpa antaa vielä sille terapiallekin uuden mahdollisuuden. Olen valmis palaamaan yhteiskunnan täysivaltaiseksi ja vastuulliseksi jäseneksi! Hallitus ilmoitti, että koulut viimein avataan. Onnen kyyneleet! Miksi minulla on silti hullu ajatus päässäni, että tulen jollain tasolla ikävöimään näitä viikkoja, kun sain pitää lapset taas koko päivän lähelläni?

Ihminen on sitten omituinen keissi.

74 views0 comments

Recent Posts

See All

JOIN MY MAILING LIST

© 2023 by Lovely Little Things. Proudly created with Wix.com

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon