• Jane

Lapset lääkärissä: Esikoisen sydän-checkVilkkaina poikina lapseni ovat joutuneet tuon tuostakin syystä, tai toisesta lääkärin pakeille. Ja näissä tilanteissa tullut tilanteita, joita kuvaa "itkeäkö, vai nauraa?" erittäin hyvin.


Tämä tilanne tosin ei (tällä kertaa) johtunut tapaturmasta. Esikon ollessa 10-vuotias hällä oli lääkärin tekemä sydämen ns. lopputarkastus.

Mainitsemisen arvoista se, että esikoinen ei ole koskaan ollut "lapsellinen". Ei siis ole koskaan ollut lässytyksen, laululeikkien tai ylensäkään sen ystävä, että hänelle puhutaan, kuin "vähä-älyiselle." Asiat asioina-tyyppinen persoona siitä lähtien, kun alkoi jotain maailmasta tiedostamaan.


No mutta, oltiin siis lääkärintarkastuksessa. Lääkärinä oli ystävällinen, nuori naislääkäri, joka (hieman lässyttäen, niinkuin lapsille yleensä) kertoi pojalle, mitä on tekemässä. Pojan ilmeestä näki heti, että siinä kohtaa meni pieleen. Hänelle ei puhuta, kuin vauvalle.Keskustelu eteni näin: "Mä otan tämän stetoskoopin ja kuuntelen sun sydäntä, näääääiiiin..." selosti lääkäri tekemisiään ja painoi stetoskoopin pojan rintakehän oikealle puolelle. Poika vastasi nuivasti: "Sydän on vasemmalla puolella." Lääkäri naurahtaen, lapselle selittäen: "Olet ihan oikeassa! Mutta sydämen äänet kuuluvat paremmin tähän oikealle puolelle ja siksi kuuntelen ne siltä puolelta. Mutta todella hienosti tiedetty, VAU!" Ja poika, luoden kuolleen katseen lääkäriin, tokaisi monotonisesti: "Mä oon neljännellä."


Lääkäri, suupielet tuloaan tekevästä repeilystä väpättäen, minua vilkaisten, mumisi jotain "Aivan, kyllä kyllä..." tapaista.

Ja itse olet siinä myös, äitinä paikalla todistamassa tätä kaikkea. Ja nauru tahtoisi tulla. Kovasti tahtoisi. Mutta ei saa.Sydän tosin oli kunnossa!<3 (Vaikkakin hieman jäinen sillä hetkellä.)

274 views0 comments

Recent Posts

See All