• Jane

Vinkkejä arkeen osa 1:

Kalenteri ja tehokas ajankäyttöKoska oma arkeni on alati muuttuvien tilanteiden vuoksi joskus melko kaaottista (lukuunottamatta tätä korona-aikaa ja sen mukana tyhjentynyttä kalenteria) ja lisäksi olen erittäin hajamielinen, niin jotkut näistä ovat enemmän "do as I say, not as I do" - tyyppisiä vinkkejä.


Jos olet taitava kalenterin käyttäjä ja muistat merkata kalenteriin lasten harrastukset, kouluretket, - eväät, - keräykset, - liikuntatuntien lajit ja tarvittavat varusteet,

vasu, -vosu, -hosutapaamiset, kokeet, kouluprojektien palautukset,

neuvolat, paino, - pituus - ja lääkekontrollit, kuntoutusterapia, - psykologi, - lääkäriajat,

omat harrastukset, omat lääkäriajat yms. olet ihan tykki mutsi/faija!! Hyvähyvä, ihan huippua!


Tästä seuraava taso on "professional". Se saavutetaan sillä, että muistaa seurata sitä kalenteria. Paras on päivittäin katsoa parin päivän päähän menot. Eihän niitä muuten muista... Vaikka luulee kyllä muistavansa!


Kunnes huomaat, että lapsen toimintaterapiasta on soitettu ja tajuat täysin unohtaneesi viedä lapsen tunniksi hyppimään trampoliinilla toiselle puolelle kaupunkia. Sen sijaan olet itse istunutkin tentissä ja lapsi siellä omassa luokkahuoneessaan uutta oppimassa. Kyllähän se siellä kalenterissa luki mutta, mutta...


Vinkki tehokkaaseen ajankäyttöön! Välttääksesi pitkät ja aikaavievät selittelyt puhelimessa: "tuplabuukkaus" on tämän kaltaiselle ryssimiselle se asiallinen ja lyhyt ilmaus, käytä sitä.


Mutta, joka päivä parin päivän päähän kalenterin kertausta, niin olet Pro!


Pron jälkeinen, kolmas (ja korkein) taso on "Yksisarvinen". Yksisarvinen on se sellainen vanhempi, joka muistaa laittaa kaikki pienetkin hommat kalenteriin ylös, muistaa katsoa sitä kalenteria ja oikeasti suorittaakin KAIKKI ne kalenterissa olevat tehtävät.

On siis ajoissa ja fyysisesti paikalla niissä kaikissa tapaamisissa, harrastuksissa ja varainkeruissa. On leiponut, osallistunut koristeluihin ja esittää vielä pääosaakin siinä varainkeruu-näytelmässä, itseommelluissa roolivaatteissaan. Siis aina joka paikassa! Tosin Yksisarvisen tapaan nämä vanhemmat ovat melko harvinaisia.


Voidaankin siis hyvin jäädä siihen pron ja yksisarvisen välimaastoon,

olla ihan tavallisia heppoja ja päästä oleellisimpiin mukaan myös sitä omaa jaksamista kuunnellen, jooko? Hevosetkin on hienoja! Eikä yksisarvisenakaan ole edes niin kivaa...

Olla nyt aina sarvi otsassa.


Mutta, niin kuin jo sanoin; do as I say, not as I do: Itsellä käsikalenteri hukassa, pää yhtä mössöä ja jännäkakka meinaa kurkata joka kerta puhelimen soidessa, kun ei yhtään tiedä, mitä tänään unohtanut. Taas vinkki: Käytä puhelimen kalenteria.Niin ja vielä siitä tehokkaasta ajankäytöstä! Esimerkiksi itse olen kätevästi yhdistänyt arjen ja harrastukset ja harrastankin autolla ajamista, imurointia ja terapiaa. Plus olen usein myöhässä, tai ainakin melkein, joten vuorokaudessa on sen ansiosta cardiotkin mukana! =)


Seuraavassa "Vinkkejä arkeen" - osassa käydään hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä juttuja läpi.


Siihen asti jaksamisia kaikki tykit Pro Horset! <3

96 views0 comments

Recent Posts

See All

JOIN MY MAILING LIST

© 2023 by Lovely Little Things. Proudly created with Wix.com

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon